Na, képzeljétek el, hogy egy sima vasalódeszka-vásárlás hogy tud kibillenteni a hétköznapokból! Ott ülök éjjel a gép előtt, és azon agyalok, melyik lehet a legjobb vasalódeszka. Komolyan, ki hitte volna, hogy ez ennyire elszállhat? Az egész úgy kezdődött, hogy a régi deszkám már olyan volt, mint egy öszvér – nyikorgott, billegett, a huzata meg… na, hagyjuk. Szóval mondom, ideje egy újat beszerezni. De ahogy elkezdtem keresgélni, basszus, rájöttem, hogy ez nem is olyan egyszerű.

Rábukkantam egy oldalra, ami csak vasalódeszkákat hasonlítgatott. Mondom, mi a fene? Létezik ilyen? Ahogy olvasgattam, olyan szavakba botlottam, mint „hőálló borítás” meg „ergonomikus kialakítás”. Mintha űrtechnológiáról lenne szó, nem egy sima deszkáról. És a kommentek… na, azok voltak csak az igaziak! Volt, aki úgy írt a vasalóállványáról, mintha az lenne élete nagy szerelme. Először röhögtem, de aztán valahogy kezdtem érteni, miről hablatyolnak.

Észre se vettem, és már jegyzeteltem, táblázatokat gyártottam, mintha valami fontos melóról lenne szó. Közben meg azon kaptam magam, hogy élvezem az egészet. Mint valami titkosügynök, aki a tökéletes deszka után nyomoz. Néztem a videókat, ahogy súlyokkal pakolják tele a deszkákat, vagy épp gőzzel bombázzák őket. Ki gondolta volna, hogy ennyi mindent kibírnak? Már-már láttam magam, ahogy az új szuperdeszkámmal úgy vasalok, mint egy profi. Talán még élvezném is – ami eddig kurva elképzelhetetlen volt.

Hajnalban, mikor végre megtaláltam AZT a deszkát, olyan elégedett voltam, mint még soha. Nem volt olcsó, de basszus, megérdemlem. Amikor rányomtam a „Megrendelem” gombra, olyan volt, mintha valami nagy dolgot vittem volna véghez. Nem csak egy vasalódeszkát rendeltem, hanem egy egész éjszakás kalandot éltem át. A következő napokban lelkesen meséltem a haveroknak. Páran úgy néztek rám, mint egy űrlényre, de meglepően sokan voltak vevők a sztorira. Kiderült, nem vagyok egyedül ezzel a mániával. Volt, aki a kávéfőzőjéről mesélt hasonlót, más meg a tökéletes matrac utáni ámokfutásáról. Úgy tűnt, mindannyian voltunk már ilyen diliházban.

Amikor megjött a deszka, olyan izgatott voltam, mint gyerekkoromban karácsonykor. Kipakoltam, és basszus, pont olyan volt, amilyennek elképzeltem. Az első vasalás… na, az már-már spirituális élmény volt. A haverok röhögtek rajtam, de tudtam, hogy megérte. A ruhák simábbak lettek, a vasalás gyorsabban ment, és valahogy az egész kevésbé volt szívás.

Most, hogy visszanézek az egészre, rájövök, hogy nem csak egy vasalódeszkát szereztem be. Kaptam egy új hobbit, meg egy új szemléletet is. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen hétköznapi cucc ennyire felnyitja az ember szemét? Mostantól minden vásárlás előtt rendesen utánanézek a dolgoknak. Lehet, hogy több idő, de basszus, megéri. És ki tudja? Lehet, hogy egyszer majd hozzám jönnek a haverok tanácsért, ha valami új cuccot akarnak venni. Ha már egyszer vasalódeszka-guru lettem, miért ne lehetnék szakértője bármi másnak is? Az tuti, hogy mostantól másképp nézek minden háztartási kütyüre. Ki tudja, milyen rejtett szuperképességeik vannak még?

Kategóriák: Uncategorized